Hypnose zonder angst.
Voor welke issues ga je naar Vrouwelijke Master Hypnotiseur in Leeuwarden Jenny Protzman ?
Stoppen met je rot voelen, presentatie-angst, paniek, angsten, verdriet, schuldgevoelens, energiemanagement, je zelfvertrouwen vergroten, regressie, verwerken van oud verdriet of andere onverwerkte emoties. En nog veel meer. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Kan iedereen dan gehypnotiseerd worden?
Tja, bijna iedereen kan gehypnotiseerd worden. Maar .. niet elke hypnotiseur kan jou hypnotiseren. Er moet vertrouwen zijn. Dat is de eerste voorwaarde. Je moet geen angst hebben voor de hypnose. Dat is de tweede voorwaarde en de derde voorwaarde is eigenlijk het allerbelangrijkste: Je moet het willen.
Even wat cijfers:
42% van de mensen gaat in een middel diepe hypnose en is geschikt voor hypnotherapie en regressie.
34% van de mensen gaat in een lichte hypnose, en is vatbaar voor suggesties en hypnotherapeutische hulp.
5% van de mensen is moeilijk hypnotiseerbaar. Dit voornamelijk door onzekerheid en de dwingende behoefte controle over zichzelf en de omgeving te houden.
Uitzonderingen zijn: Kinderen jonger dan 4 jaar (zij hebben nog te weinig concentratievermogen), neurotische/psychotische personen (zij hebben concentratieproblemen en zijn vaak teruggetrokken) en mensen met een IQ van minder dan 70. Paranoïde mensen hebben dan weer te weinig vertrouwen door hun achterdocht.
Je gaat niet in hypnose. Heb je teveel weerstand?
Dat denk ik niet. Als je naar een hypnotiseur gaat en daarvoor betaalt, dan wil je waarschijnlijk wel gehypnotiseerd worden. Redenen waarom het niet lukt kunnen de volgende zijn:
Je hebt twijfels over of angst voor hypnose. Misschien angst om de controle te verliezen of om iets te zeggen dat geheim is.
Het is ook mogelijk dat je wel in hypnose was maar dat het niet voelt zoals je verwachtte dat het zou voelen.
Wat voel je eigenlijk in hypnose?
In hypnose zijn is een staat van super ontspanning. Hoe dieper je in hypnose bent, hoe groter de ontspanning is. We zijn allemaal dagelijks een of meerdere keren in een staat van natuurlijke trance. Bijvoorbeeld tijdens film kijken, autorijden of de dagelijkse weg naar huis. Ineens merk je: oh, ik ben er al bijna. Lichamelijke gevoelens die geassocieerd worden met hypnose zijn: je zwaar voelen, je licht voelen, prikkelingen, tintelingen, veel slikken, je slap voelen etc.
Kun je ook in hypnose blijven?
Nee, dat kan niet. Je komt altijd uit hypnose. Of de hypnotiseur brengt je terug of je valt in slaap en daarna word je wakker uit hypnose.
Doe ik ook dingen tegen mijn zin terwijl ik in hypnose ben?
Nee, je blijft beschikken over je eigen wil. We maken voordat de hypnose begint ook de afspraak dat je op elk door jou gewenst moment uit de hypnose kunt komen.
Heb je een zwakke wil wanneer je makkelijk in hypnose gaat?
Nee, eerder andersom. Als je een sterke wil hebt zal het makkelijker gaan omdat jij je beter kunt concentreren.
Lijkt hypnose op slapen?
Nee, je komt meestal wel lekker uitgerust uit een hypnose sessie. Je hersenen produceren tijdens hypnose een bepaalde golffrequentie die lijkt op de frequentie die geproduceerd wordt tijdens het slapen.
Is hypnose gevaarlijk?
Nee. Hypnose is een ontspannen bewustzijnsstaat. Het is niet gevaarlijker dan dagdromen of helemaal meegesleept worden in een spannende film.
Is hypnose iets magisch’?
Nee, al kan het wel magisch lijken wanneer je naar show hypnotiseurs kijkt. Hypnotiseren is een vaardigheid die kan worden aangeleerd.
Kun jij je alles herinneren na de hypnose?
Dat hangt ervan af. De hypnotiseur of hypnotherapeut kan je tijdens de sessie de suggestie geven dat je je na de sessie niets zal herinneren. Dit soort suggesties wordt vaak gegeven tijdens showhypnose. In een therapeutische context is het niet zinvol om je niets meer te herinneren.
Hoe kan hypnose jou helpen?
Met behulp van hypnose kunnen we nieuwe ideeën inbrengen in het onderbewuste. In je onderbewuste bevinden zich je gedragspatronen, overtuigingen en gewoontes.
Het onderbewustzijn bevat de psychologische processen waarvan we ons niet bewust zijn, maar die ons gedrag, denken en emoties wel be•nvloeden.
Met therapeutische hypnose pakt de hypnotiseur die processen concreet en bij de oorsprong aan. Zo kun je ongewenste overtuigingen, gedragspatronen en gewoontes doorbreken en veranderen. Ook pijnklachten en angsten kunnen op die manier aangepakt worden en gereduceerd.
Moet je eerst in hypnose geloven voordat het werkt?
Ook mensen die er niet in geloven kunnen in hypnose gaan. De voorwaarde is wel dat je meewerkt aan de ontspanning en concentratie.
Voor welke issues ga je naar Jenny Protzman om Hypnotherapie in Leeuwarden te doen?
Stoppen met je rot voelen, presentatie-angst, paniek, angsten, verdriet, schuldgevoelens, energiemanagement, je zelfvertrouwen een boost geven, regressie, verwerken van oud verdriet of andere onverwerkte emoties. En nog veel meer.